Romania
Incepe caravana ”Rabla pentru Periuta Ta” 2014
Proiectul Impreună pentru o sanatate mai buna
Fabrica din Brasov va iesi din reteaua globala de productie a GSK pana la sfarsitul lui 2015
Peste 1.000 de medici dentisti din 30 de judete ofera gratuit consultatii sau detartraje
Ziua Mondială a Lupusului 2014
Pozitia GSK referitoare la vaccinul Infanrix hexa
Barbara Cygler-noul Director General GSK Romania
Programul Zambeste Romania
GSK lanseaza o competitie de granturi adresata cercetatorilor din Europa, inclusiv din Romania, in programul Discovery Fast Track Challenge 2014
Astazi marcam Ziua Internationala de Lupta Impotriva Cancerului
Vaccinul Cervarix primeste autorizatia pe piata din Europa
Se lanseaza Jurnalul Pacientului cu BPOC, un instrument util atat medicilor pneumologi, cat si pacientilor cu risc de acutizare a bolii
Intreruperi temporare in distributia vaccinurilor de varicela

In iunie 2013, GSK a anuntat decizia ca  fabrica din  Brasov sa  iasa din  reteaua sa  globala de  productie pentru formele orale solide. De  la anuntul initial, GSK a explorat atent oportunitatea de a vinde fabrica unei terte parti, cu un  acord tranzitoriu de  productie.

In ultimele 10 luni, GSK a trecut printr-un proces de vanzare riguros, pentru a ne asigura ca  a fost realizata o cautare completa a unor potentiali cumparatori si ca  fiecare oportunitate a fost revizuita atent, atat pentru fabrica, cat  si pentru angajati. Din  pacate, GSK nu a fost in pozitia de  a conveni asupra unei solutii viabile cu  niciuna dintre partile interesate in asa fel  incat sa  fie  asigurate locurile de  munca pentru cat  mai multi dintre angajati, pentru cat  mai mult timp posibil, avand, in acelasi timp, sens pentru business-ul GSK.

GSK va  trata angajatii corect, cu  respect si integritate si le va  oferi sprijin adecvat.

Pachete compensatorii, suport in gasirea unui nou loc  de  munca, consiliere si alte forme de  asistenta vor  fi asigurate.

GSK va  inainta, din  pacate, catre inchiderea fabricii din  Brasov. Se  anticipeaza ca  aceasta inchidere va  fi finalizata pana la sfarsitul anului 2015, in urma unui proces riguros de vanzare ce a avut loc in ultimele 10 luni. In tot acest timp, ne-am  asigurat ca  desfasuram o cautare riguroasa a unor potentiali cumparatori si ca  fiecare oportunitate a fost revizuita foarte atent, atat pentru angajati, cat  si pentru fabrica. Din  pacate, GSK nu  este in pozitia de  a conveni asupra unei solutii viabile cu  niciuna dintre partile interesate.

In iunie 2013, GSK a anuntat decizia ca fabrica din  Brasov sa  iasa din  reteaua noastra globala de productie pentru formele orale solide. Aceasta decizie a fost determinata de  supracapacitatea de productie in actuala retea de  doze orale solide a GSK. Astfel, capacitatea de  productie a fabricii din Brasov este insuficient utilizata si nu  exista potential de  crestere pe  termen lung pentru ca  alteproduse sau volume sa fie fabricate aici, din cauza unor  limitari tehnologice si a echipamentelor. De la anuntul initial, GSK a explorat foarte atent oportunitatile de  a vinde fabrica din  Brasov catre o terta parte, cu un acord tranzitoriu de productie.

Au  existat o serie de  criterii pe  baza carora GSK a desfasurat analiza, un criteriu-cheie fiind acela ca GSK a cautat un  cumparator care sa  asigure locuri de  munca pentru cat  mai multi dintre angajatii fabricii, pentru cat mai mult timp posibil, avand, in acelasi timp, un  sens pentru business-ul GSK. Pentru a realiza acest lucru, discutiile au  fost purtate in jurul acordului tranzitoriu de  productie.

GSK a lucrat cu companiile interesate si a efectuat analize aprofundate pentru a intelege mai multe despre companiile interesate si planurile lor specifice pentru viitorul pe termen lung al fabricii. Din pacate, GSK nu  a fost in pozitia de  a conveni asupra unei solutii viabile cu  niciuna dintre partile interesate.

Comentand asupra deciziei, Mariana Cismaru, Directorul fabricii din Brasov, a spus: “A fost un proces complex si a fost important sa  luam in considerare toti  factorii pentru a lua  o decizie atenta si bine fundamentata. Angajatii din Brasov au  avut o contributie semnificativa la succesul GSK de-a lungul anilor, iar  aceasta decizie nu reflecta sub nicio forma performanta echipei din Brasov. "

GSK regreta sincer impactul pe  care aceasta decizie o are  asupra oamenilor prin pierderea locurilor de  munca. GSK va face tot  ce  poate pentru a ajuta angajatii fabricii sa  treaca prin aceasta perioada dificila. Ca  intotdeauna, vom trata angajatii corect, cu  respect si integritate si le vom oferi sprijinul necesar. Pachete compensatorii, suport in gasirea unui nou loc  de  munca, consiliere si alte forme de asistenta vor  fi, de  asemenea, oferite angajatilor fabricii.

“GSK ramane dedicata pietei locale. Suntem in Romania deja de  25  ani  si vom continua sa  fim  unul dintre cei  mai importanti angajatori de  pe  piata locala, cu un total de peste 600 de  angajati in diviziile noastre farma, consumer healthcare si distributie. In acelasi timp , pana in 2018, vom investi intre 8 si

10 milioane de euro in cercetare si dezvoltare si,  asa cum am  facut in toti  acesti ani, vom continua sa sprijinim comunitatile locale" , a declarat Barbara Cygler, Director General GSK Romania.

In prezent, 236 de  persoane lucreaza in fabrica din  Brasov. Productia va continua aici pana cand toate produsele vor fi transferate catre site-uri alternative ale  GSK, in Polonia si Spania. Fabrica din Brasov a fost infiintata in 1994 si produce  o gama variata de  medicamente, inclusiv Seroxat - pentru depresie, Retrovir - pentru tratamentul HIV/SIDA, Duact si Sucrets - pentru boli ale aparatului respirator, precum si produse pentru mentinerea starii de  sanatate, precum Panadol, Coldrex, Parasinus si Marcofen.

Pentru intrebari va  rugam sa  luati legatura cu  Adelina Nedelcu (adelina.e.nedelcu@gsk.com; 0732 307 274)

GSK - una dintre cele mai mari companii farmaceutice din  lume, al carei portofoliu are  la baza o substantiala activitate de  cercetare si dezvoltare. GSK se  dedica imbunatatirii calitatii vietii oamenilor, ajutandu-i sa  realizeze mai multe, sa  se  simta mai bine si sa  traiasca mai mult. Pentru mai multe informatii, accesati www.gsk.ro si www.gsk.com.

Acasa
Despre noi